1 ADVENT

Idag var det tänkt att vi skulle tända det första ljuset, lussebaka och dricka litervis med glögg. Men, med denna huvudvärk förändrades dagens plan, så vi får helt enkelt tända två ljus tillsammans om en liten vecka. Istället spenderar jag dagen med The Holiday och en hel del pepparkakor. Det är ganska fint det också när jag tänker efter.



x x x

RUSSIAN




foton: Svalan

Idag har jag ätit alldeles för många macroner och så har några ryska dockor fått flytta in på mitt lilla loft.

x x x

HEADACHE-DELUXE

Det har ekat tomt på Svala i några dagar. Det har ekat lika tomt i mitt huvud. Eller rättare sagt har en puls ekat i mitt huvud. Huvudvärk-deluxe i kvadrat är aldrig kul. Min iPod har lämnat mig för gott. Mitt minnekort till kameran är i två delar. Jag har vaskat lite tågbiljetter hit och dit. Men, ibland kan även sj vara vänliga. Det bugar och bockar vi för!!!
Nu ska jag in till London och besöka en bokhandel och förhoppningsvis kommer jag hem med en bok som kan vara viktig inför framtida val. Ooh, jag längtar efter framtiden. Och jag längtar efter min helg som kommer bli superfin!

x x x

MR iPOD

Ingen är gladare än jag. Lilla iPod har bestämt sig för att vakna upp ur sin kåma. Jag hade nästan gett upp hoppet. Haft en hej-då-vi-ses-inte-igen-ceremoni. Kikat på en ersättare. Vant mig vid att åka tunnelbana utan min kära vän. Men, efter lite våld så vaknade han till liv igen. Nu hoppas jag att han inte spelar mig fler spratt...

x x x

GAGA

Det är fredag och jag har en täppt näsa. Ligger nerbäddad med te och tycker-lite-synd-om-mig-själv eftersom jag egentligen vill vara ute och dansa på Londons alla gator. När jag konstaterat att denna fredag inte har så mycker mer att erbjuda ringer telefonen. Det var Lady Gaga som ringde. Eller nä, bara nästan. Det var min fina syster som ringde från Lady G:s konsert i den svenska staden på M. Och jag, jag fick sjunga med till hela Bad Romance. Min fredag blev till slut väldigt mycket finare. Tack.

x x x

THE LION KING

Igår satte jag på Lejonkungen. Världens finaste och bästa film enligt mig. Men, jag var tvungen att stänga av för att inte datorn skulle drunkna. Allt brast och tårarna gick inte att hejda. Tänk, att en barnfilm kan beröra en så mycket. Ikväll tänkte jag göra ett nytt försök. Får kanske hoppa över scenen när Mufasa somnar in..


foto: Google

x x x

PURSE


foto: Svalan

Den bara hängde lite oskyldig och ensam i ett hörn. Det liksom stod Linnie på den, så den fick flytta med mig hit. Blir lite lycklig varje gång jag tittar på den. Vi trivs bra ihop, jag och min fina lilla väska.

x x x

DADDY


foto: Google

Jag har som alla andra världens bästa papi. Men, jag lovar, min han är faktiskt den allra bästa!

x x x

RED



Nu ska jag och min röda kjol dansa in till London. Ska bli himlans fint det.
Ni som trodde att jag skulle åka till Paris, gifta mig med Mr Big eller köpa ett par Maloni blahniks, ni hade tyvärr fel. Igår sa jag goodbye till Blont (eller läs gult) och hello till Brunt. Vi ska nog trivs bra ihop och vi kommer framför allt slippa besöka frissan stup i kvarten...

x x x

SOON


foto: Google

x x x

MARRON

I morgon gör jag en Carrie. Vid nyfikenhet, kika in här på Svalan i helgen...

x x x

LOST IN FRANCE



Ikväll gick jag lös på Bonnie Tylers verk. Fina grejer.

x x x

TYPISKT MIG

När jag var liten var jag väldigt fascinerad av världsrekord och Guinness rekordbok. Jag ville så gärna slå ett eget världsrekord. Så, jag klurade och klurade och kom tillslut på ett rekord som jag ville sätta på kartan. Jag bestämde mig för att jag skulle ta mig genom en hel krocketbana så snabbt som möjligt. Enkel match tänker ni. Men, till saken hör den att jag själv skulle agera krocketklot. Jag skulle alltså åla genom banan. Sagt och gjort. Jag ålade mig genom krocketbanan fram och tillbaka och tiden stannade på en minut och någonting. Jag skickade dock aldrig in detta till Guinness rekordbok, det ångrar jag lite idag...

x x x

NOT MY CUP OF TEA

Det finns ett ställe som jag passerar varje dag. På detta ställe doftar det sommar, Öland, studenten, väldigt gott med andra ord. Det går alltid som ett rus genom kroppen när jag passerar detta ställe. Idag doftade det inte längre. Det kändes tomt och underligt. Men, så kom jag på att det faktiskt är november, så det är egentligen inte så konstigt. Dagen till ära bjöd London på gråa nyanser och regn. Höst, nä... det är inte riktigt min kopp te!

SMÅ SAKER


foto: Svalan


Jag är lite svag för skratt, jackor, kramar, notting hill, choklad, ögon, rosa och ja, jag kan rabbla upp massa fina saker. Men, något som jag är extra svag för är små saker. För hur gullig är inte denna lilla klocka och brevlåda som flyttat in hos mig?
Nu behöver jag inte oroa mig för att vakna om mornarna längre... och brevlådan påminner mig om hur mycket jag tycker om att få brev men framför allt att jag ska skicka mer brev till mina fina vänner.

x x x

MAMAS O PAPAS

Fantastiska dagar flög förbi. Vi har gått, gått och åter gått. Ätit gott, gott och åter gott. Åkt tunnelbana. Varit på marknad. Sprungit ut och in i butiker. Varit på musikal. Skrattat. Kramats. Pratat om allt mellan himmel och jord... Men, framför allt har de fått uppleva mitt London, min fina mamma och pappa!


































foton: Svalan

x x x

WE ARE ALL THE WINNERS

Lyssnar på min fin-lista i hopp om att somna. Alla låtar på denna lista är handplockade och har en mycket speciell innebörd för mig. När jag hör en låt som är fin så spelar jag den ungefär femtioelva gånger och därefter vet jag att den platsar på fin-listan. Jag tyckts aldrig tröttna på dessa låtar vilket folk i min omgivning alltid gör... Oftast när jag sätter på fin-listan lyssnar jag på samma låt om och om igen och jag väljer oftast låt efter mitt humör.
Ikväll tänkte jag göra något annorlunda. Låta listan gå. Försöka lyssna på en hel låt utan att byta. Det gick bra i ungefär sju eller kanske åtta minuter. För helt plötsligt hör jag svaga toner som bara blir starkare och starkare. Jag känner hur mina mungipor dras åt varsitt håll. Hur hjärtat dunkar lite fortare och hur glad hela min kropp blir. Jag har nu lyssnat på we are all the winners i ungefär en timme och jag tröttnar aldrig. Jag minns bardomen och jag minns en galen kväll i Oslo. Jag blir helt enkelt lite lycklig och det är målet med min fin-lista. Nöjd!

x x x

CAPTAIN L. SWALLOW

Ett Halloween svepte förbi. Jag trick or treatade som Captain L. Swallow och hade det himla mysigt. Den mest kreativa och bästa utklädnaden går till Cattis, ett höstträd...så fint!




foton: Svalan

x x x


RSS 2.0