THERE IS ALWAYS HOPE


Bild: Google

x x x

SNART

Termometern visade elva minusgrader idag. Det kändes vill jag lova. Och på min vägg står det 60 dagar. Det innebär att i morgon är det 59 och exakt två månader. Åh, ler lite mer för varje dag som går.

x x x

LIVET

Ute på gatan sjunger dom. Det är ganska fint förutom att det är lite falskt ibland. Mannen med dragspelet har som vanligt stått nere i parken och spelat samma melodi om och om igen. Det är halt nästan överallt och man ser ofta folk som faller till marken när de offrar både armar och ben för att hinna med en buss eller så. Varje morgon ser jag samma personer kliva på samma tåg. Ibland känns det lite som att man känner varandra. Köttfärsen ser fortfarande lika osmaklig ut att jag mår lite dåligt varje gång jag passerar den avdelningen i butiken. Här om dagen fann jag ett paket i brevlådan. Det var adresserat till mig. Åh. Vardagsgåvor är nog det finaste som finns. Mini-små-och-söta-smörrebröd är nog den bästa lunchen. Man kan liksom äta både ägg, räkor, rostbiff och så på en och samma gång. Så himla fint. Min bästa vän heter Mac. Vi tillbringar en hel del tid uppe på ett loft och tillsammans skriver vi långa texter. Och, lite så är livet just nu.


foto: Svalan

x x x


FETONSDAG

Överraskade lilla familjen idag med hemlagade semlor. Fint med fetonsdag istället för fettisdag.


foto: Svalan

x x x

LOVELY DAY

Jag kom på för någon dag sedan att när jag är ledig, det är då jag hinner tänka. Annars så tänker jag mest på bröd, tårtor eller om jag kommer lyckas att göra en fin latte. Det är dessa dagar som jag drömmer mig bort. Drömmer om framtiden. Det är dagar som denna, då jag kommer på att halva februari redan har passerat och att tiden faktiskt går mycket fortare än vad jag egentligen tror. Det är dagar som denna, då jag blir lite orolig för att tiden ska gå ännu fortare. Och, det är dagar som denna, då jag hinner sitta ner och bara skriva. Det är dagar som denna, som jag egentligen bara älskar.



x x x


GUMMAN TÖ

När våren just smygit sig på får vintern ett återfall och snön slutar aldrig att falla. Plusgrader blir till minusgrader och gator och torg blir snabbt igensnöade. När man fått hopp om ljusare tider blir allt plötsligt lite mörkare. Natten längre och dagen kortare. När man fått plocka fram solglasögonen men lika sanbbt fått lägga tillbaka dem i sitt fodral, kan man känna en viss bitterhet. När en extra tyngd och börda som man för några dagar eller till och med veckor sedan hade släppt, återigen kommer tillbaka blir allt bara fel. Jag försökte förfina min lite allt för jobbiga dag med jordgubbar. Livet blev en aning finare i några sekunder men så fick jag åter syn på snön och tänkte högt för mig själv, "Snälla, snälla gumman Tö. Kom hit och ta bort all snö!"


foto: Svalan

x x x

VARDAG

Idag kom det in en man och köpte en tårta av mig. Han betalade enbart i enkronor och femtioöringar. Han hade sparat ihop pengarna i en spargris talade han om för mig. Ganska fint att han valde att köpa en tårta för dem tycker jag. Annars har jag mest bara trivts och hängt upp en klänning på min vägg. Och så har jag hört fågelkvitter.


foto: Svalan

x x x

RSS 2.0