TAR HELG NU...




x x x

AUTUMN



foto: Svalan

Hösten har hittat hit. Färgglada löv och regn. Jag slängde på mig gummistövlarna för att ge mig ut och hoppa i alla vattenpölar.
Tror som sagt att man blir som man umgås...

x x x

TISDAGSFIKA

Med tre fina flickor i Ealing förgyllde min dag. Men, nu vill jag ha lördag för då är det Joellas födelsedag och det ska vi fira med cupcakes och dans natten lång. Låt veckan gå fort...


foto: Svalan

x x x

FÖR ER SOM VILL VETA...

... så kom namnet Svalan till när jag gick i gymnasiet. Om jag inte missminner mig var det några pojkar i min klass som gav mig namnet, efter mitt efternamn. Det ogillades i början men med tiden kom jag att tycka om det mer och mer.
Sunes Sommar har alltid varit en favorit bland filmerna och låten som spelas under en sekvens har jag alltid tyckt om. Det var en kväll när vi hade klassfest en kamrat sjöng denna låt för mig. Jag fick även ett litet brev av honom där han hade ritat en svala och skrivit "som en svala följer vinden". Det hängde jag i mitt skåp och jag lät det hänga kvar när det var dags för skåpstömning och student. Fint tycker jag.



x x x

COCOO






foton: Svalan

En bild säger mer än tusen ord. Här får ni några tusen ord från min helg.

x x x

SWALLOW STREET


foto: Svalan

Jag dansade natten lång på swallow street.Bättre eller mer passande kunde det inte bli. Underbara helg.

x x x

AMAZING

La mig ner för att sova. Gav inget resultat. Satte på en låt som fick mig att minnas, le och ja till och med ställa mig i sängen och dansa. Det finns en person som vet precis på vilket sätt jag menar. Och tillsammans gör vi det allra bäst...
Emelie jag saknar dig!


En kväll vi aldrig glömmer. En sommar vi aldrig glömmer. 2008 kommer vi aldrig glömma.

x x x

MÅNDAGSFIKA


foto: Svalan

Måndagsfika i Ealing med Joella. Trevligt. Kan tänkas att det blir en rutin..

x x x

FINASTINA



Vill tillägna två ord till min ena syster. Saknar dig.

x x x

WEEKEND



Underbar helg i underbara London. En utekväll som slutade i Chinatown. Nyfunna vänner från andra sidan jorden. Notting Hill och Portobello market. Sushi på itsu. Camden market och skoskav. Kort och gott. Fin helg.

x x x

MINNEN

Ibland så känner man en doft eller så hör man en låt och då blir man påmind av en tid, person eller händelse. Det kan vara fint, fult, positivt, negativt, glatt eller sorgset. Ja, det kan vara vad som helst egentligen.
Jag glömmer aldrig dofter och kommer ofta på mig själv att le när jag känner en välbekant doft, det händer mig då och då. Det är så fint att få drömma sig tillbaka en stund och minnas. Se tillbaka på det gångna och genom doften uppleva det lite igen.
Även låtar lämnar djupa avtryck. Jag har en lång lista med låtar som får mig att le, tänka tillbaka och känna ett rus genom hela kroppen. Den listan spelas varm varje kväll. För det finns nog ingen härligare känsla än att minnas vad man gjorde när man hörde låten för första gången. Vilken eller vilka personer som man relaterar låten till eller vilken plats man befann sig på.
Just dofter och låtar får mig att minnas mycket bättre och jag är otroligt glad att jag har så många fina minnen, stunder och händelser att drömma mig tillbaka till. För ibland kan man inte alltid leva i nuet. Ibland kan man behöva resa tillbaka i tiden och låtsas uppleva det igen och igen och igen.. 

x x x

TISDAGSDRINK






foton: Svalan

Idag har hela London regnat. Men min dag har varit himla fin ändå. Ett litet lila brev damp ner i brevlådan. Det var till mig. Och det gjorde mig så glad. Du är en pärla finaste K. Tack.
Jag gav mig ut i regnet för att bege mig till ambassaden. Jag, A och alla andra Londonsvenskar tänkte samma tanke. Vi blev bjudna på pepparkakor och kände oss som hemma. Fint. Vi traskade vidare. Fann en liten svensk butik och blev helt saliga. Vi åkte vilse. Hittade tillbaka. Och hela dagen avslutades med en tisdagsdrink i finaste Notting Hill.
Jag bara trivs.

x x x

KEEP CALM AND EAT A CUPCAKE


foto: Svalan

Ett ordspråk som passar i alla lägen.

x x x

PORTOBELLO ROAD

Notting Hill är underbart.
Att gå längst med Portobello road och bara känna och lukta och smaka och titta och njuta är fint. Så har mestadels av min helg sett ut, i fina vänners sällskap. 






foton: Svalan

x x x

INGVAR KAMPRAD ELMTARYD AGUNNARYD

Om man vill låtsas att man är i Sverige för en timme eller två kan man alltid åka till IKEA. Jag gjorde det. Det kändes som hemma. Det fanns både köttbullar och Billys bokhylla. Jag fick med mig en påse Ahlgrens bilar hem och kom fram till att dem smakade mycket bättre på bortaplan...

x x x

NOTTING HILL

Om man befinner sig i Notting Hill och letar efter the blue door, går på Portobello road eller bara strosar omkring kan man lätt bli hungrig. Då kan man äta sushi på ett mycket flott ställe. Man kliver in i en rosa bubbla där musiken flödar och i taket snurrar den största discokula man kan tänka sig. På rullande band kommer sushin och den smakar minst lika ljuvligt som den ser ut. Om man går en trappa upp hamnar man i en sagovärld. Där kan man dricka fina cocktails och bara njuta av fjärilar, humlor och bin.






foton: Svalan

x x x

BIG BEN

Att få brev är nog det finaste jag vet. För en liten vecka sedan fick jag ett brev med posten. I det fann jag Big Ben. Han pryder numer min handled tillsammans med bland annat Eiffeltornet och Frihetsgudinnan. Denna vardagsgåva betyder mycket för mig ska ni veta.

Finaste systrar, ni tänker på allt.

x x x

LONDON


foto: Svalan

Om man traskar runt i Mayfair kan man hitta fina dörrar som denna ovan. Så ska min ytterdörr se ut när jag blir stor.

x x x

IRELAND



foto: Svalan

Jag for till Dublin. Det luktade Guinness överallt. Jag åt fish and chips i solnedgången. Drack varm choklad på Bewley's Café. Såg får efter får och doppade mina tår i the Irish sea. Det var fint.

x x x

LYCKA

Man kan inte göra något annat än att le när en liten pojke på två år kryper upp i ens knä och säger. "Linnie. I like you" och ger en stor blöt puss på ens mun.

Fyra små ord som förgyllde min dag.

x x x

SOM EN SVALA...

... följer vinden

Jag följde vinden. Tog mina vingar och flög västerut. Jag började i Washington DC. Mellanlandade några månader i Oslo för att flyga vidare till slutdestination London.

En kväll i augusti packade jag ner mitt liv för tredje gången i en liten väska. Jag ska säga er att det är inte lätt att få plats med ett liv fyllt av kärlek, vänner, dofter, ljud och inte minst förväntan i en väska som får rymma max 22 kilo. Jag fick prioritera bort allt jag precis nämde för att fördela 22 kilo på kläder, smycken, väskor och skor istället. Det andra fick följa med mentalt och där fanns ingen maxvikt... och tur var väl det!

7e augusti checkade jag ut från en alldeles underbar sommar - Kalmar - Öland - min balkong - strand hotell- för att checka in och göra mig hemmastadd i Londons västra delar. Och här kommer jag tillbringa kommande år med att skratta, lukta, känna och bara njuta av livet i ett regnigt men alldeles underbart London. 

"It's easy for me to say, I love you London"

x x x

RSS 2.0