KOS

I skrivande stund. Tända ljus. Musik. Och en hel del brainstorming. Good feelings i mitt prinsessrum.


foto: Svalan

x x x

BRUSCHETTA

Ibland finns inte alltid orken eller lusten där den borde finnas. Att laga middag för en person, det vill säga till sig själv kan jag jämföra med att stå i kö. Vänta på en buss. Eller rensa ett avlopp. Fullkomligt tråkigt med andra ord. Idag var en sådan dag där lusten befann sig på något helt annat ställe... så, jag fixade ihop världens enklaste och snabbaste middag. Bruschetta. Och oj vad fint det smakade!


Köp ett bröd. Ta det som ser finast ut så kan man hoppas att det smakar lika bra.


Skär upp en eller kanske två tomater i ganska stora bitar.


Släng ihop lite olja, vitlök, örtagårdskryddor, salt och svartpeppar till en liten kompott. Dränk därefter en brödskiva i blandningen.


Ös på med tomat och låt stå i ugnen i några minuter. Vips så har man fixat ihop världens enklaste middag! Mmm, dejligt..
foton: Svalan

x x x

120

Idag kom det in en man på mitt café. Enligt min uppskattning kan han ha varit runt sjuttio år gammal. Jag frågade artigt om han ville ha hjälp och det ville han. Ur hans ficka plockade han upp en lapp där jag utifrån texten kunde ana att han ville beställa en tårta. Och ja, mycket riktigt ville han göra en tårtbeställning. Han ville inte beställa tårtan till sig själv utan till sin farmor. En tårta till sin farmor tänkte jag och blev lite fundersam då han själv såg ut att vara en farfar. Han räckte över den handskrivna lappen där han med snirkliga bokstäver hade skrivit, Gartulerar farmor 120 år! Oj det var inte illa, sa jag högt och som svar fick jag att ja, hon är minsann rätt gammal nu. Tänk, man kanske kommer att leva i hundra år till...så fint.

x x x

ÄNGLARNAS STAD

Dagarna rullar förbi och jag gör ungefär femtioelva kaffe latte om dagen. Det är fina plusgrader och snön bara försvinner snabbare än blixten. Jag har traskat genom fina områden med solen i ögonen. Dansat i världens finaste sal till musik som gör en glad. Ätit sju sorters tårta. Druckit vin i goda vänners lag. Gått upp på tok för tidigt varje morgon och gått och lagt mig på tok för sent varje kväll. Ätit tre paket nudlar för en guldpeng. Saknat fina människor. Byggt en koja i mitt loft. Längtat efter att få åka tunnelbana för då får man läsa bok. Druckit ljuvligt jasminte. Lyssnat ihjäl mig lite på denna låten och om åttiofem små dagar kommer jag att befinna mig på andra sidan jorden. Man kan nog inte längta mer än vad jag gör. Åh, det kommer att bli finast!










foton: Svalan

x x x





EN CAPPUCCINO MED ETT HJÄRTA TACK!

Här nedan får ni uppleva lite av hur mina dagar ser ut. Cappuccinohjärtan. Fina teburkar. Pesto. Kaffekonst och soltorkade tomater. Ni kan ju försöka tänka er doften av kaffet, smaken av tomaterna tillsammans med peston i en kombination av Melissa Horn i bakgrunden samtidigt som ni scrollar ner. Fina dagar jag har va?














foton: Svalan

x x x

VARNING FÖR RAS

det är varning för ras
gå så försiktigt du kan
dina ögon kan krossa min värld
som stenar mot glas
varning för ras

L. Winnerbäck - Varning för ras

x x x

SPRING

Idag packade vi ner det allra sista av julen inne på Baker Hansen. Vi smygstartade och plockade in lite vår. Doften av liljor tillsammans med nymalt kaffe var helt magnifik. Och så spelade vi ljuvlig cafémusik. Himla fint.


foto: Svalan

x x x

KOSELIGT

Denna kväll mötte jag upp fina gamla arbetskamrater för en bit mat och prat på finaste Aker Brygge. Jacob aall bjöd på flott mat som vanligt och vi hade det väldigt koseligt. Pasta carbonara kan nog vara bland det bästa som finns.








foton: Svalan

x x x

KLEM

Åh. Idag satt jag och blickade ut genom fönstret. Då såg jag en pojke och en flicka. De kom från varsitt håll av parken som ligger precis utanför. När de fick syn på varandra började de springa. Fortare och fortare. De slog ut armarna och fångade varandas famnar. Åh. Det var så himla fint och jag blev så himla glad. Dagen till ära fann jag även några bilder i fin-mappen som jag gladeligen delar med mig av.






foton: flickr.com

x x x


BRUSTNA HJÄRTANS CAFÉ

Fredagsmys. Te och bok. Fin kombo.


foto: Svalan

x x x

DØRENE LUKKES

Oslo är fint. Jag säljer bröd som en galning. Oslo luktar likadant. Oslo ser likadant ut. Igår gick jag av på fel hållplats och började traska mot mitt gamla Vinderen. Damen på tunnelbanan säger med samma enstämmiga röst "dørene lukkes" och det är lika mycket snö som sist. Oslo är fint. Men, det finns en liten pusselbit som saknas här. Det var liksom hundra gånger finare för ett år sedan och så kommer det alltid att vara...










foton: Svalan

x x x

OSLO

Svalan tog nya vingtag. Efter några fina månader i London tog jag vingarna mot en ny destination, Oslo. Världens vackraste Oslo. Världens kallaste Oslo och ja, världens dyraste Oslo. Nu ska här säljas bröd som aldrig förr!


foto: Svalan
(Mitt Oslo i fjol)

x x x

RSS 2.0